Lista på produkter efter tillverkare TOETOE

Tåstrumpor

TOETOE är baserade i London och är ledande tillverkare av tåseparerade strumpor i Europa sedan 1999. Deras sortiment av tåstrumpor är uppdelade i sex olika kategorier och erbjuder alltifrån vanliga vardagsstrumpor till yoga- och knästrumpor. Alla strumpor är dessutom noggrant producerade av deras eget spunna garn - allt för att uppnå optimal bekvämlighet och hållbarhet.

Det finns 59 produkter.

Visar 1-24 av 59 objekt

Tåseparerare Ljusbeige

139,00 kr Pris

Tåseparerare håller dina tår särade och förhindrar på så sätt fotsvett att bildas.

Tåstrumpbyxor Beige

129,00 kr Pris

För dig som gillar tåstrumpor finns nu även tåstrumpbyxor!

Tåstrumpbyxor Svart

129,00 kr Pris

Med dessa tåstrumpbyxor får du alla fördelar med ett par vanliga tåstrumpor och kan samtidigt klä dig i både klänning och kjol.

Tåstrumpor Ankel Randig...

79,00 kr Pris

Det är lätt att döma ut tåstrumpor på grund av sitt lite roliga utseende, men de flesta som provar dem blir faktiskt väldigt positivt överraskade!

Tåstrumpor Ankel Randig Turkos

79,00 kr Pris

Tåstrumpor kan verka fånigt, men har trots sitt lite roliga utseende många både hälsovänliga och anatomiskt gynnsamma egenskaper.

Tåstrumpor Ankel Svart

79,00 kr Pris

Med dessa svarta tåstrumpor på dina fötter kommer varken du eller dina fötter att bli besvikna!

  • På rea!

Tåstrumpor Ankel Turkos

68,00 kr Baspris 79,00 kr -11,00 kr Pris

När du väljer strumpor kan det vara kul att välja något färgglatt för att pigga upp lite i vardagen, men glöm för den delen inte bort att även glädja dina fötter.

Tåstrumpor Anti-halksula Svart

99,00 kr Pris

Tåstrumpor låter dig behålla din fulla rörelsefunktion i dina fötter vilket ökar både balans och bekvämlighet.

Tåstrumpor Beige

89,00 kr Pris

Prova våra tåstrumpor från Toetoe - du kommer inte att ångra dig.

Tåstrumpor Cerise

89,00 kr Pris

Färgglada strumpor gör vardagen väldigt mycket roligare.

Tåstrumpor Grå

89,00 kr Pris

Dessa grå tåstrumpor från Toetoe är både väldigt bekväma och slittåliga.

Tåstrumpor Knä Regnbåge

99,00 kr Pris

Dessa regnbågsrandiga och knähöga tåstrumpor från Toetoe är riktiga glädjespridare som gillar att synas.

Tåstrumpor Knä Svart

99,00 kr Pris

Svarta knästrumpor är lika användbara vare sig du bara vill värma dina ben lite extra under byxorna eller visa upp dem till en kjol eller klänning.

Tåstrumpor Knähög Randig Grå

119,00 kr Pris

Dessa knästrumpor sträcker sig precis över knäet vilket gör dem till ett perfekt och lite varmare alternativ till strumpbyxor.

Tåstrumpor Knähög Randig Multi

119,00 kr Pris

Dessa glädjespridare till strumpor är inte bara otroligt härliga att se på utan har naturligtvis även många andra funktioner.

Tåstrumpor Knähög Svart

109,00 kr Pris

Knästrumpor som sträcker sig över knäet är ett perfekt alternativ när du vill ha ett lite varmare alternativ till strumpbyxor.

Tåstrumpor Kornblå

89,00 kr Pris

Härligt glada och roliga strumpor kan man aldrig ha för många av.

Tåstrumpor Lila

89,00 kr Pris

Den som säger att hälsosamma strumpor är tråkiga har inte provat dessa härligt lila tåstrumpor från TOETOE!

Tåstrumpor Limegrön

89,00 kr Pris

Förgyll både vardagen och dina fötter med dessa tåstrumpor i limegrönt!

Tåstrumpor

Tåstrumpor är en typ av strumpa som har sytts för att varje tå ska ha en enskild plats i dem. Det finns flera anledningar till att välja strumpor med tår framför traditionella strumpor. I den här texten kommer du få reda på mer information om dess funktion och fördelar!

Fördelar med tåstrumpor

Det finns flera fördelar, till exempel vad gäller fothälsa och bekvämlighet. Nedan ges några exempel på dessa fördelar:

Underlättar vid fotsvamp: Fotsvamp brukar ofta visa sig genom att huden mellan tårna flagnar, svider eller kliat samt sprider sig mellan tårna. Fotsvampen trivs i varma och fuktiga miljöer, vilket bland annat kan finnas i vissa typer av strumpor som är tillverkade av material som inte släpper in och ut luft ordentligt, vilket gör att fukten och värmen ansamlas på tårna som vidrör varandra. Att använda tåstrumpor kan vara underlättande om man har drabbats av fotsvamp, då tyget som är mellan tårna kan fungera lite skyddande och göra så att tårna inte skaver mot varandra. 

Minskar risken för skavsår: I och med att de inte har sömmar som går över tårna kan det minska risken att drabbas av skavsår vid tårna. Det gör så att strumporna sitter skönt och passar perfekt för personer som är känsliga för sömmar, tryck eller har lätt för att få skavsår. 

Ökar blodcirkulationen: Ett sätt att öka blodcirkulationen i fötterna kan vara att använda tåstrumpor. I och med att tårna separeras från varandra – jämfört med traditionella strumpor där tårna fungerar mer som en sammanhängande enhet – innebär det att tårnas muskler aktiveras på ett annat sätt. När musklerna används ökas också blodflödet, vilket ger en bättre blodcirkulation.

Förbättrar fothälsan: De förebygger flera olika vanliga problem som kan drabba fötter, såsom nageltrång, förhårdnader på fötterna, sprickor och liktornar. Strumporna förekommer i flera olika sköna material som kan vara både syntetiska material och naturmaterial. Resåren i strumporna är insydd och behaglig vilket gör att strumporna sitter som de ska. De lämpar sig extra bra för personer som har problem med blodcirkulationen, men kan naturligtvis användas av vem som helst!


Vilka olika modeller finns tåstrumpor i?

Precis som med andra typer av strumpor finns även strumpor med tår i flera olika modeller. Några av de vanligaste modellerna som finns är följande:

Låga: Låga är som en ankelstrumpa fast med tår. De fungerar bra för att främja cirkulationen i fötterna och kan även vara användbart för personer som är känsliga för tryck runt tårna. 

Medelhöga: Medelhöga strumpor är den vanligaste längden som strumpor brukar vara i. Strumporna passar bra till vardags och kan användas i de allra flesta situationer. Det ger både fötterna och tårna en bra rörelsefrihet, samtidigt som blodflödet stimuleras och gör så att fötterna kan hålla sig till en jämn och skön temperatur. 

Höga: Höga är ofta utformade som bland annat knästrumpor. De passar bra att använda till vardags: i hemmet, på jobbet eller när man tränar. Dess långa form gör att det ibland kan upplevas som att man inte har på sig några strumpor alls, vilket kan vara väldigt uppskattat! 

Med halkskydd: De med halkskydd är ofta bra för personer som behöver lite extra stabilitet i sina strumpor. Halkskyddet gör så att man kan hålla balansen bättre, vilket kan vara bra i flera olika situationer: både för personer som ska lära sig att gå, men också för personer som utför aktiviteter såsom yoga och pilates där balans är ett väldigt viktigt element. De med halkskydd är mer likt hur de egna fötterna fungerar när de kommer i kontakt med marken, där det finns en slags naturlig friktion, vilket också gör att tåstrumpor med halkskydd kan vara ett bra alternativ att använda sig av om man vill ha en barfotakänsla men samtidigt ha på sig strumpor!

Utan halkskydd: De flesta varianter av strumpor med tår är tillverkade utan halkskydd, vilket gör att strumporna fungerar likadant som traditionella strumpor. Beroende på vilket material strumporna är tillverkade av kan kontakten med exempelvis en golvyta mötas med mer eller mindre motstånd eller med mer eller mindre glätta. 

Med tåseparerare: En variant som finns är där tårna är fria, men där strumpan har utformats med särskilda sektioner som placeras mellan tårna och gör så att tårna hålls isär. Denna typ av tåstrumpa kan bland annat användas när man önskar träna tårnas muskler, ligament och senor. Detta kan göra så att balansen förbättras och att tårörelserna kan bli mer precisa, vilket även bidrar till en bättre hållning.

När är det bra att använda tåstrumpor?

De kan användas vid flera olika tillfällen: såväl till vardags som vid mer speciella tillfällen, som till exempel vid träning. När de används till vardags är det bland annat för alla hälsofördelar som finns, såsom att få bättre blodcirkulation i fötterna och att undvika skavsår.

När det används vid träning är det framför allt vanligt att använda både högre och lägre strumpor beroende på vilken träningsform det rör sig om. De som används vid yoga har dessutom vanligtvis halkskydd på sig, för att vara behjälpligt när yogaövningarna utförs och gör så att man inte halkar lika lätt. När dem används vid exempelvis fotbollsträning är det ofta höga tåstrumpor som används.