Tips för dig som är gravid

Vad gör nästan alla för fel när dem ska ta på sig sina stödstrumpor? Vi har svaret! Samt lite nyheter i shoppen! 

Gravid stödstrumpor

Ett toppentips är att använda stödstrumpor, därför vi får mycket mer vätska i kroppen när vi är gravida vilket gör att benen får bära väldigt mycket mer än vanligt.

Risken till ökad chans av åderbråck är stor och då är det bra att använda kompressionsstrumpor så du håller dina ben pigga och glada. Det som många inte tänker på är att när dem vaknar på morgonen och ska gå upp, är att dem oftast sätter sig upp i sängen innan dem tar på sig sina strumpor.

Men då har man redan missat en stor del av funktionen.

Så ett tips är att ha strumporna nära till hands, tex på sängbordet så att du enkelt kan sätta på dig stödstrumporna i sängen innan du går upp.

Stödstrumpor till gravida

Kompressionsstrumpbyxor till gravida

Uppdatering:

Semestertiderna närmar sig med stormsteg och det börjar därför bli dags att införskaffa sig stödstrumpor för sommarens alla flyg- och bilresor.

Naturligtvis har vi passat på att fylla på vårt lager lite extra inför detta med både nya och "gamla" modeller.

Vi har ett brett utbud av enfärgade i flera olika varianter, men har även valt att satsa på ett stort och varierat utbud av mönstrade varianter för både kvinnor och män.

Mönstrade är fortfarande ganska begränsat på marknaden och vi tycker därför det är extra kul att kunna erbjuda detta till våra kunder. Dem förknippas ofta med ett tråkigt tvång vilket vi vill ändra på genom att erbjuda ett roligare och färggladare sortiment av stödstrumpor.

Vad många inte vet är att de flesta av oss faktiskt har nytta av att använda kompressionsstrumpor i stort sett varje dag.

Det är dock viktigt att man använder rätt strumpor och med rätt kompression.

Alla våra strumpor är av mildare kompression vilket passar perfekt för vardagligt bruk såsom vid stående arbete (t ex butiks- eller sjukvårdsyrken), stillasittande arbete (t ex kontorsarbeten) samt flyg- och bilresor.

Användandet av kompressionsstrumpor stimulerar blodcirkulationen vilket i längden minskar risken för både blodproppar och åderbråck. Resårstickningarna i strumporna masserar benen vilket även minskar svullnad och håller benen piggare mycket längre.

Dessa egenskaper är även av stor vikt vid långa resor, inte minst vid flygresor då benen annars gärna svullnar väldigt mycket.

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Agusti September Oktober November December