Sök

Rosanna Johnsson - Jun 01 2022

Strumpor med Halkskydd för vuxna, barn och pensionärer

Korta stödstrumpor

Korta stödstrumpor för lättare besvär i vardagen

Strumpor med halkskydd ger extra grepp under fötterna och gör att du kan känna dig säkrare när du går. Detta är extra hjälpsamt för mindre barn samt för de som kommit upp sig i åldern. Att halka och falla kan leda till allvarliga skador och det är därför är det viktigt att bära strumpor med halkskydd om du har dåligt balans eller känner dig obekväm med att gå på vissa underlag.

Det finns olika typer av halksockor för vuxna på marknaden beroende på dina behov. Om du till exempel har diabetes behöver du en speciell typ av strumpa som inte sitter åt och skyddar dina fötter från skador. Det finns också strumpor som är utformade för personer som lider av artrit eller andra sjukdomar som orsakar smärta i fötterna.

När du väljer ett par strumpor är det viktigt att tänka på klimatet du bor i och vilken typ av underlag du kommer att gå på. Om du till exempel bor i ett kallt klimat behöver du en tjockare strumpa för att hålla fötterna varma. Om du kommer att gå på ett halt underlag såsom kakel eller linoleum behöver du en strumpa med bättre grepp.

Oavsett vilken typ av strumpa du väljer är det viktigt att se till att den sitter bra och är bekvämt. Du bör också tvätta dina strumpor regelbundet för att hålla dem rena och fria från bakterier.

Halksockor barn

Strumpor med halkskydd för barn är ett bra sätt att hålla ditt barn säkert när det leker. Det halkskydd som finns på strumpans undersida minskar risken för att de ska halka och slå sig.

Detta är ett utmärkt alternativ för föräldrar som är oroliga för sitt barns säkerhet. Det finns många olika stilar och modeller av halksockor för barn på marknaden.

De flesta är färgglada med motiv av exempelvis djur eller tecknade figurer, men det finns även enkla, enfärgade alternativ för både pojkar och flickor.

Halksockor barn

Den perfekta presenten

Halksockor är en bra present för alla tillfällen. De brukar vara särskilt uppskattade bland den äldre publiken så letar du efter en födelsedagspresent eller en julklapp till mor- och farföräldrarna är ett par halksockor för vuxna ett säkert kort!

Självklart är halkstrumpor även en bra present till barn. Det är en present som garanterat kommer att komma till användning och även om barnet ifråga kanske inte uppskattar presenten så värst så skänker du i alla fall sinnesro till föräldrarna.

Strumpor med halkskydd som present

Olika typer av halksockor

Halkstrumpor finns i många olika modeller och stilar. I vår butik har vi halkskyddade tåstrumpor, halkskyddade kompressionsstrumpor, halkskyddade strumpor för diabetiker samt mysiga ullsockor med halkskydd. Vi har även anti-halk strumpor för barn.

  • Ullsockor med halkskydd är mysiga strumpor som agerar ett mellanting mellan tofflor och raggsckor. Med halkskydd undertill ger de extra stabilitet och stöd. Perfekt för att mysa omkring i hemma under kalla och ruggiga dagar.
  • Anti-halk tåstrumpor har grepp på undersidan som hjälper till att förhindra att man halkar och faller. De är perfekta för personer som är aktiva och behöver extra grepp. Dessa strumpor används med fördel under exempelvis yoga och pilates.
  • Anti-halk kompressionsstrumpor ger stöd och stabilitet till fötter och vrister. De kan hjälpa till att lindra smärta och svullnad i ben och fötter så att du kan prestera ännu bättre och orkar hålla dig aktiv längre.
  • Barnstrumpormed halkskydd är perfekta för barn som alltid är på språng. De hjälper till att förhindra att man halkar och slår sig när man leker.

Var köper man halksockor?

Strumpor med halkskydd är det perfekta sättet att hålla fötterna varma och säkra hemma. Men var kan du köpa dem? Du kan hitta strumpor med halkskydd i vår strumpshop.
Vi har valt ut de bästa halkskyddsstrumporna för barn, vuxna och seniorer. Apotek runt om i Sverige säljer också strumpor med halkskydd.

Oavsett hur gammal du är har du garanterat användning av ett par bra halkstrumpor! 

Relaterade artiklar