Raggsockor

Raggsockor som håller dina fötter varma på vintern. Våra raggsockor är mysiga i finaste ull. Fri frakt vid köp över 299:-

 

Det finns 14 produkter.

Visar 1-14 av 14 objekt

Raggsockor Eskimå Ull Vinröd

99,00 kr Pris

Vinrött känns lika rätt varje höst och vinter vilket gör dessa raggsockor till en riktigt bra investering som varar i år framöver!

  • På rea!

Raggsockor "Norskesockan"...

94,00 kr Baspris 99,00 kr -5,00 kr Pris

Norskesockan från Walking säljes i 2-pack och är ett perfekt exempel på riktiga klassiker till ullstrumpor som man bara måste ha hemma.

Raggsockor Eskimå Ull Mörkblå

95,00 kr Pris

När höst- och vintersäsongen närmar sig uppdaterar vi gärna våra garderober, men tyvärr glöms oftast det viktigaste bort – våra stackars fötter.

Raggsockor Merinoull Offwhite

95,00 kr Pris

Otroligt snygga raggsockor i hela 70% merinoull som ger fötterna maximal värme i vinterkylan!

Raggsockor Merinoull Ljusgrå

95,00 kr Pris

Härliga raggsockor är stickade i hela 70% merinoull som inte bara håller dig varm utan också väldigt bekväm.

Raggsockor Eskimå Ull Ljuslila

95,00 kr Pris

 Vi på Strumpbudet älskar naturmaterial och dessa härligt varma strumpor är tillverkade i hela 80 % ull.

Eskimå Raggsockor Ull

95,00 kr Pris

Dessa varma raggsockor i en härligt cerise nyans är stickade i hela 80% ull så att du kan vara säker på att hålla dig varm i kylan.

Raggsockor Ull

99,00 kr Pris

Klassiskt mörkgrå raggsockar i hela 80% ull. Dessa härliga och rejäla ullstrumpor är perfekta för vinterns alla kalla dagar.

Eskimå Raggsockor Ull

99,00 kr Pris

Perfekta strumpor för alla vinterns äventyr. Dessa kraftiga och mysiga raggsockor i hela 80% ull kommer definitivt värma dina fötter i vinterskorna.

Raggsockor 2-pack Grå

89,00 kr Pris

De klassiska gråmelerade raggsockorna kan aldrig bli fel. Dessa tidlösa favoriter är lika rätt år efter år vilket gör dem till ett måste i strumplådan.

Ullstrumpor 2-pack Röd

95,00 kr Pris

Rusta dig för vintern! I detta 2-pack från Walking ingår ett rött respektive ett svart par ullstrumpor i två olika snöflingemönster. De är något kraftigare än vanliga bomullsstrumpor, men samtidigt tunnare och smidigare än raggsockar. Detta gör att dessa strumpor kan värma dig lite extra i dina vanliga skor utan att bli allt för klumpiga samtidigt som de passar lika bra för att mysa omkring i hemma. Dessutom gör det klassiska och tidlösa mönstret att dessa ullstrumpor blir svåra att tröttna på.

Topeco Raggsockor Ljusgrå

89,00 kr Pris

Är du ute efter ett par varma och goa strumpor för kalla vinterdagar behöver du inte leta längre! Dessa stickade raggsockor från Topeco är allt du behöver.

Topeco Raggsockor Mörkgrå

89,00 kr Pris

Är du ute efter ett par varma och sköna strumpor för kalla vinterdagar behöver du inte leta längre!

Raggsockor Knähög 100% Ull

115,00 kr Pris

Nu behöver du inte oroa dig för att frysa om dina fötter längre! Dessa knähöga raggsockor i hela 100% ull värmer både fötter och ben under kalla dagar.

Raggsockor och ullstrumpor

Raggsockor och ullstrumpor är oerhört uppskattade plagg när det är kallt ute.
Strumporna värmer bra och ser till så att fötterna håller sig varma och torra.
De stickade strumporna förekommer i flera olika utföranden och kan tillverkas av olika typer av material och i varierande färger.

Vad är raggsockor?

Raggsockor är strumpor som är stickade med ett grovt garn. Detta gör så att strumporna blir tjockare, och därmed varmare, jämfört med tunnare strumpor.
Det är vanligt att använda raggsockor om man fryser om fötterna eller om det är kallt, för att på så sätt kunna hålla upp värmen i fötterna.

Vilka material används?


Raggsockor finns i flera olika material och förekommer i såväl syntetfiber som naturfiber.
Exempel på material som är vanliga att använda till stickade strumpor är ull, acryl och polyamid.
Syntetfiber är ofta mjuka material, vilket gör att de känns sköna mot huden.
Ullstrumpor innehåller alltid ull i någon utsträckning.
Ibland används enbart ullgarn, och i andra fall används en garnblandning bestående av ull och något syntetiskt material.
Ull kan ibland upplevas som stickigt i materialet, vilket kan göra att det kliar när det ligger mot huden.
Några sätt för att göra materialet mindre stickigt är att använda sköljmedel eller balsam när man tvättar plagget. Detta kan dock leda till att plagget tappar lite av sin form.
I vissa fall kan det också vara behjälpligt att lägga plagget i frysen en stund. Anledningen till att syntetiska material används för att tillverka raggsockor är främst för att dessa material är mjuka och hållbara.
Ull är bra på att hålla värmen, men kan ibland upplevas som stickigt i materialet.
Genom att blanda olika materialsorter kan man skapa en strumpa som både är mjuk och samtidigt bra på att hålla värmen.

Hur framställs ull?


Ett av de äldsta naturmaterialen som fortfarande används som textilmaterial är ull, även kallat ylle. I Sverige kommer ull huvudsakligen från tamfår.
Ursprungligt har får samma slags päls som getter. En annan ullsort som är vanlig att använda i textilier heter merinoull och kommer från merinofåret.

Hur fungerar ull i stickade strumpor?


Ull är ett material som har en förmåga att både hålla värme isolerad, samtidigt som fukt hålls borta från huden. Materialet är antibakteriellt vilket gör att det ofta används i underkläder såsom strumpor och underställ.
Det är vanligt att man använder stickade strumpor i ull under vinterhalvåret eller när det är extra kallt ute, just på grund av dess värmande funktion.
Ull är inte lika slitstarkt som exempelvis bomull, vilket innebär att ullplagg har en förmåga att vara mer formbara. Att tvätta ullstrumpor I och med att ull är ett material som inte drar åt sig smuts kan de tvättas förhållandevis sällan.
Det fungerar bra att vädra strumporna eller att tvätta dem på låg temperatur.
Vanligtvis finns det särskilda handtvättsprogram som funkar bra, det går också att tvätta plaggen för hand. Rekommenderad maxtemperatur för att tvätta ull i tvättmaskin ligger på 30 grader.
Om man tvättar ull på för hög temperatur kommer materialet att krympa väldigt mycket, vilket är anledningen till att man avråds från att göra detta. Ullplagg ska heller inte torktumlas, av samma anledning.