Bambustrumpor

Bambustrumpor blir bara mer och mer populärt tack vare sina unika egenskaper. Bambun är väldigt mjuk och snäll mot huden samtidigt som den andas och håller dina fötter fräscha mycket längre än vanliga strumpor. Dessutom har bambun naturligt antibakteriella egenskaper och absorberar 3-4 gånger mer fukt än bomull!

 

Det finns 98 produkter.

Visar 1-24 av 98 objekt

Bambustrumpor Med...

49,00 kr Pris

Mörkgrått är välklätt och användbart. Dessa melerade bambustrumpor i mörkgrått är dessutom otroligt behagliga att bära och sitter perfekt på foten. Bambustrumpor känns lena och svala mot huden. De absorberar även fukt 3-4 gånger så effektivt som bomull vilket innebär att dina fötter håller sig torra och fräscha i dina strumpor. Användandet av bambustrumpor är därför väldigt effektivt mot fotsvett och fotsvamp. Hälsosamma, bekväma och stilrena strumpor alltså! Du hittar fler färger av dessa bambustrumpor HÄR.

Bambustrumpor Med...

49,00 kr Pris

Våra storsäljande svarta bambustrumpor från Walking har så många fördelar att du bara måste testa dem!

Bambustrumpor Prickig Silver

45,00 kr Pris

Man kan aldrig ha för mycket glitter i livet! Dessa blågrå bambustrumpor med prickar i glittrigt silver ger dig lite extra glans i vardagen.

  • På rea!

Bambustrumpor Med...

44,00 kr Baspris 49,00 kr -5,00 kr Pris

Användbara och bekväma är två ord som beskriver dessa bambustrumpor helt perfekt. Vitt är oändligt användbart och tack vare bambun är dessa strumpor också väldigt sköna att bära. Den ökade komforten beror på bambuns silkeslena fibrer som omfamnar dina fötter extra mjukt och skonsamt. Dessutom har bambu en otroligt effektiv absorberingsförmåga som håller dina fötter torra och fräscha. Med dessa bambustrumpor på dina fötter behöver du alltså inte oroa dig för vare sig fotsvett eller fotsvamp! Du hittar fler färger på dessa bambustrumpor HÄR.

Stödstrumpor Bambu Randig...

99,00 kr Pris

Stödstrumpor i sobra färger i marinblått och grått är alltid ett säkert kort. I kombination med breda ränder blir det bara ännu mer stilsäkert.

Stödstrumpor Bambu Prickig

99,00 kr Pris

Stödstrumpor i bambu ser inte bara efter din hälsa utan håller även din fothygien på topp. 

Stödstrumpor Bambu Marin

99,00 kr Pris

Marinblå stödstrumpor i bambu. Tack vare den silkesmjuka bambun omsveps du av en extra lyxig känsla när du trär på dessa på dina fötter.

Bambustrumpor Ull

69,00 kr Pris

Skäm bort dina fötter med ett par lyxiga strumpor i bambu och ull.

Bambustrumpor Leopard Rosa

45,00 kr Pris

Strumpor med en vit bas och ett leopardmönster i olika nyanser av rosa känns dessa strumpor både fräscha och lekfulla.

Stödstrumpor Bambu Storprickig

99,00 kr Pris

Letar du efter ett par stödstrumpor i klass 1? Välj då gärna ett lite lyxigare alternativ som dessa i silkeslen bambu.

Bambustrumpor Lila

74,00 kr Pris

Med en blandning av största delen bambuviskos och organisk bomull kan du vara säker på att få ett par strumpor med både hög kvalitet och komfort.

Bambustrumpor Med...

47,00 kr Pris

Strumpor som gör under för dina fötter. Dessa ljusgrå strumpor från Walking är nämligen tillverkade i hela 72% bambuviskos. Bambun är inte bara otroligt mjuk och skonsam mot huden utan har också många andra fördelar. Tack vare bambuns antibakteriella egenskaper tillsammans med en unik, absorptionsförmåga håller bambustrumpor dina fötter både torra och fräscha. Har du problem med eller bara vill motverka bildningar av fotsvett och fotsvamp är dessa bambustrumpor därför helt perfekta!

Dessa bambustrumpor finns även i vitt, svart, rött, lila, mörkgrått, marinblått och blått.

Bambustrumpor Med...

47,00 kr Pris

Underbart mjuka strumpor som håller dina fötter bekväma hela dagen.

Bambustrumpor Randig Rosa

45,00 kr Pris

Bambustrumpor med komfortresår som sitter precis sådär lagom åt runt foten. 

Bambustrumpor Med...

49,00 kr Pris

Marinblå strumpor är det perfekta alternativet till dig som inte vill bära svart, men som samtidigt vill ha något stilrent och elegant. Dessa marinblå bambustrumpor från Walking är dessutom fantastiskt bekväma. Detta tack vare den silkeslena bambun som ser till att dina fötter omfamnas mjukt och skonsamt. Bambun låter även dina fötter andas och suger åt sig fukt flera gånger så effektivt som bomull. Detta innebär att dessa bambustrumpor även håller dina fötter både rena och fräscha. Finns i fler färger bambustrumpor.

Stödstrumpor Bambu Supcare

127,00 kr Pris

Med våra stödstrumpor från Supcare kan du klä dig med stil och ta hand om dina fötter och ben på samma gång. Dessa optiskt mönstrade stödstrumpor i olika nyanser av blått passar lika bra till henne som till honom och ger verkligen en dressad känsla. Den mjuka och skonsamma bambuviskosen tillför dessutom en extra känsla av lyx. Med en kompression på 15-21mmHg masserar de benen och stimulerar blodcirkulationen. Detta minskar risken för att drabbas av både blodproppar och åderbråck och håller även benen pigga betydligt mycket längre. Stödstrumpor som dessa är därför perfekta för dig som lätt annars drabbas av trötta och svullna fötter och vader och som vill förebygga venösa besvär.

Måttabellen här nedan vägleder dig i att hitta rätt storlek.

Bambustrumpor Randig Grå

45,00 kr Pris

Här har vi ett par klassiskt randiga strumpor i grått och vitt som är både tidlösa och användbara.

Bambustrumpor Randig Multi Grå

74,00 kr Pris

Strumpor från Thought är nämligen tillverkade i hela 70% bambuviskos vilket ger dem många fördelar i jämförelse med många andra strumpor.

  1. Bambu – Textilmaterial med unika egenskaper

Bambu är en växt som är naturligt förekommande på ett stort antal av jordens mer varma platser. Då det är en av världens mest snabbväxande och robusta grässorter, har den fått stor uppmärksamhet på grund av såväl ett unikt brett användningsområde som liten miljöpåverkan. Till skillnad från flera övriga växter kan bambu med förhållandevis stor enkelhet odlas utan bekämpningsmedel, vilket gör det till en lämplig råvara för ekologiska och hudnära produkter.


Textiler är en av de många produkter som framställs av bambugräs. På senare tid har tekniska framsteg gjort det möjligt att skapa garner och tyg av bambufiber som både möjliggör hög nivå av tålighet och komfort, samt kan kombineras med övriga sorts textiler för att skapa stretchtyger och funktionsmaterial med bambu som grund. Just bambustrumpor är på många sätt talande för många av fördelarna med att bambu som material.


  • Bambu ger oerhört mjuka och bekväma strumpor som inte irritera huden eller kompromissar med tålighet

  • Materialet har fuktdrivande egenskaper som håller dig torr

  • Strumporna blir självrengörande tack vare bambuns naturliga antibakteriella egenskaper

Bambu
  1. Fördelar med bambustrumpor

Att tillverka strumpor av bambu har på bara några år blivit oerhört populärt. Samtidigt som de produktionsmässiga fördelarna med materialet gör det möjligt att hålla ned priserna utan att kompromissa med kvalitet, så har bambufiber ett stort antal unika egenskaper som gör det särskilt lämpat som råmaterial för strumpor. Men vilka är egentligen fördelarna med bambustrumpor? Låt oss titta närmare på några av de egenskaper som gjort dem väldigt populära.

  1. Mjukhet som påminner om silke utan minskad slitstyrka

Strumpor tillverkade av bambu är några av de mjukaste strumporna på marknaden. Detta är en följd av såväl bambuns naturliga egenskaper som tillverkningsprocessen där bambun bearbetas för att omvandlas till spinnbart material. Resultatet är hypoallergena strumpor som på många sätt har mer gemensamt med silke än bomull, samtidigt som de bevarar hög slitstyrka. Det går förmodligen inte att hitta något annat strumpmaterial som erbjuder sådan hög nivå av bekvämlighet samtidigt som det säkerställer att strumporna även tål lite hårdare tag.

  1. Håller dig torr i alla väder

Tack vare omfattande fuktdrivande egenskaper så håller bambustrumpor huden torr genom att leda bort fukt från huden, och sedan låta strumporna självtorka. Detta gör dem till ett riktigt bra val i både kalla och varma klimat, då det sker en naturlig värmeutjämning. Har man problem med svettningar, eller helt enkelt ogillar känslan av blöta strumpor, så är bambustrumpor ett givet val. På så sätt är de lika lämpliga när det kommer till träning, eller annan fysiskt krävande aktivitet, som när man vill ha något bekvämt på fritiden.

  1. Antibakteriella och självrengörande

Bambu som råmaterial har ett flertal antibakteriella egenskaper. Många av dessa egenskaper bevaras även vid framställningen av bambufiber, vilket gör det till ett sorts naturligt funktionsmaterial. Detta säkerställer, bland annat, att dålig lukt inte uppstår, och på så sätt behöver man inte byta, eller tvätta, strumporna lika ofta. På så sätt är strumporna både väldigt praktiska och miljömässigt fördelaktiga även på lång sikt.