icon

Fri frakt över 399 SEK > Betala med Klarna > Just nu 2-7dagars leverans > Leverans rakt ner i brevlådan

Sök

STRUMPGUIDEN

Trender & Fakta

Fiskbensmönstrade stödstrumpor för dam

4 SKÄL ATT ANVÄNDA STÖDSTRUMPOR

Vad är egentligen stödstrumpor för något och när ska man använda dem? Här hittar du fyra anledningar till varför du har nytta av dem.

Läs mer
Lårhöga stödstrumpor i nylon

TIPS FÖR DIG SOM ÄR GRAVID

Väntar du tillskott? Vad kul! Här hittar du lite tips på vad som kan vara bra att tänka på i strumpväg under din graviditet.

Läs mer
Korta stödstrumpor med ränder och glitter

6 BÄSTA STÖDSTRUMPORNA

För att underlätta i ditt sökande efter rätt stödstrumpa har vi listat våra favoriter ur olika kategorier för 2021. Vilka stödstrumpor är egentligen de bästa i kategorin billigast och vilka är egentligen de roligaste stödstrumporna?

Läs mer
Grått garnnystan

MATERIALGUIDE

Vilka material är dina strumpor tillverkade av och vad är egentligen skillnaden på dem. Här kan du läsa lite närmare om de populäraste materialen och dess egenskaper.

Läs mer

Det här visste du inte

ROLIG FAKTA OM STRUMPOR

Hur många strumpor tillverkas det varje år?

Det tillverkas ungefär 4.5 miljarder strumpor varje år i hela världen.

Äter tvättmaskinen upp dina strumpor?

Tro det eller ej, men tvättmaskinen sväljer inte dina strumpor, även om det ofta känns så.

Världens dyraste strumpor

De kommer från märket Harrys of London och är tillverkade av 100 % av cervelt vilket är ett av världens dyraste material. Ett par kostar cirka 13 000 kronor!

Olika strumpor

79% av alla unga män rockar sockorna minst en gång i veckan. Känner du igen dig?

TVÄTTRÅD

Några tips för att ta hand om dina strumpor och kläder på allra bästa sätt

1.

Följ tvättråden

Detta kan verka självklart, men följ alltid de tvättråd som står på plaggets förpackning. Tvättanvisningarna kan skilja sig mellan olika plagg även om de är tillverkade av samma typ av material så läs alltid anvisningarna noga.

2.

Använd rätt tvättmedel

Dosera tvättmedlet enligt anvisningar på tvättmedelsförpackningen. För mycket tvättmedel kan vara svårt att skölja ur kläderna samtidigt som det inte är bra för varken hud eller natur.

3.

Undvik sköljmedel

Vi vet att sköljmedel kan verka lockande med dess mjukgörande och väldoftande egenskaper, men faktum är att sköljmedlet bryter ner elasticiteten i dina strumpor och underkläder. För att hålla dina sockor, trosor och kalsonger så fina så länge som möjligt bör du därför tvätta dem utan.

4.

Torktumla ej

Likt sköljmedel förstör även torktumling elasticiteten i dina sockor och underkläder. Värmen förstör de stretchiga egenskaperna och får dina strumpor och underkläder att tappa sin passform.

5.

Välj temperatur med omsorg

Tänk på att man sparar både på energi och miljö genom att tvätta i lägre temperaturer om möjligt.

6.

Behöver du tvättpåse

Strumpor och underkläder av finare och känsligare material såsom nylon och silke tvättas helst i tvättpåse för att hållas så fina som möjligt.

TVÄTTRÅD FÖR OLIKA TYPER AV STRUMPOR

Tips och tricks för olika material

ULL OCH SILKE

Ullprodukter bör tvättas i ylleprogram, max 30 grader och halvfylld maskin. Det finns tvättmedel för ull och silke. I vanligt tvättmedel finns ämnen som enzymer som bryter ner fläckar och smuts på ett bra sätt. Men samtidigt som det är bra på att ta bort fläckar så bryter det också ner proteinet i ullen och silket. Ull ska torka snabbt. Vrid aldrig ur ett par våta ullstrumpor. Rulla in dem i en torr handduk istället och rulla försiktigt ihop den. Låt dem därefter plantorka. Häng aldrig upp ett ylleplagg, då finns risken att det töjer sig.

TÅSTRUMPOR

Tvätta med liknande färger. För bästa resultat tvätta med tårna ute. 30 ° C maskin tvättbar. Du kan torktumla på låg värme. Använd inte tygbalsam.