icon

Fri frakt över 399 SEK > Betala med Klarna > 1-3 dagars leverans > Leverans rakt ner i brevlådan*

Fri frakt över 399 SEK > Betala med Klarna > 1-3 dagars leverans > Leverans rakt ner i brevlådan*

Sök

STRUMPGUIDEN

Trender & Fakta

Blogginlägg om stödstrumpor

De 6 bästa stödstrumporna 2024

Rosanna Johnsson

För att underlätta i ditt sökande efter rätt stödstrumpa har vi listat våra favoriter ur olika kategorier för 2024. Vilka stödstrumpor är egentligen de bästa i kategorin billigast och vilka är egentligen de roligaste stödstrumporna?

Att flyga med stödstrumpor

Rosanna Johnsson

Allt fler väljer att bära stödstrumpor när de flyger för att undvika värk och svullnad i benen. Men hjälper det verkligen att bära stödstrumpor när man flyger och vem behöver egentligen använda dem?

Svullna fötter - Ödem och lymfödem

Rosanna Johnsson

Är dina fötter ofta svullna och ömma? Du är inte ensam. Svullna fötter är ett vanligt problem, särskilt på sommaren. Men oroa dig inte, vi har flera lösningar för dig. Läs vidare för att få veta mer om varför dina fötter kan vara svullna och hur du kan lindra ditt obehag.

Att träna med stödstrumpor

Rosanna Johnsson

Det är ingen hemlighet att motion är bra för dig. Det håller din kropp frisk och hjälper till att förebygga sjukdomar som fetma, hjärtsjukdomar och trötthet.

Korta stödstrumpor - Sommarens bästa strumpor

Rosanna Johnsson

Lider du av svullna vrister och dålig cirkulation? Här är en guide till de varför korta stödstrumpor håller dina fötter i svala och i form hela sommaren.

Kompressionsstrumpor - Hur du väljer rätt

Rosanna Johnsson

Vad är medicinska kompressionsstrumpor för något? Varför behöver man använda dem? Vi lär dig mer om begreppet och när du behöver bära dem.

4 skäl att använda stödstrumpor

Rosanna Johnsson

Vad är egentligen stödstrumpor för något och när ska man använda dem? Här hittar du fyra anledningar till varför du har nytta av dem.

8 steg för att dina fötter ska må bra: Stödstrumpor utan fot

Rosanna Johnsson

När ska man egentligen använda stödstrumpor utan fot och vad är fördelarna? Vi lär dig allt du behöver veta om detta samt ger dig tips på bättre fothälsa.

3 skäl till stödstrumpor för gravida kvinnor

Rosanna Johnsson

Här hittar du lite tips på vad som kan vara bra att tänka på i strumpväg under din graviditet som tex stödstrumpor för gravida.

Blogginlägg om strumpor

Olika sorters ullstrumpor och varför man ska bära dem

Rosanna Johnsson

Ullstrumpor är varma och sköna, men har även många hälsofrämjande egenskaper. Vi går igenom alla fördelar med att bära ullstrumpor och vilka olika sorters ullstrumpor det finns!

Merinoull strumpor för vandring, vardag och träning!

Rosanna Johnsson

Merinoull strumpor är tillverkade av merinofårens naturliga fibrer och är uppskattade för sin mjukhet, styrka och elasticitet. Ullen kommer varma dina fötter.

Det här visste du inte

ROLIG FAKTA OM STRUMPOR

Hur många strumpor tillverkas det varje år?

Det tillverkas ungefär 4.5 miljarder strumpor varje år i hela världen.

Äter tvättmaskinen upp dina strumpor?

Tro det eller ej, men tvättmaskinen sväljer inte dina strumpor, även om det ofta känns så.

Världens dyraste strumpor

De kommer från märket Harrys of London och är tillverkade av 100 % av cervelt vilket är ett av världens dyraste material. Ett par kostar cirka 13 000 kronor!

Olika strumpor

79% av alla unga män rockar sockorna minst en gång i veckan. Känner du igen dig?

Grått garnnystan

MATERIALGUIDE

Vilka material är dina strumpor tillverkade av och vad är egentligen skillnaden på dem? Här kan du läsa lite närmare om de populäraste materialen och dess egenskaper. Kanske hittar du nya material som du inte visste fanns.

Materialguide Strumpor

TVÄTTRÅD

Några tips för att ta hand om dina strumpor och kläder på allra bästa sätt

TVÄTTRÅD FÖR OLIKA TYPER AV STRUMPOR

Tips och tricks för olika material

1.

Följ tvättråden

Detta kan verka självklart, men följ alltid de tvättråd som står på plaggets förpackning. Tvättanvisningarna kan skilja sig mellan olika plagg även om de är tillverkade av samma typ av material så läs alltid anvisningarna noga.

2.

Använd rätt tvättmedel

Dosera tvättmedlet enligt anvisningar på tvättmedelsförpackningen. För mycket tvättmedel kan vara svårt att skölja ur kläderna samtidigt som det inte är bra för varken hud eller natur.

3.

Undvik sköljmedel

Vi vet att sköljmedel kan verka lockande med dess mjukgörande och väldoftande egenskaper, men faktum är att sköljmedlet bryter ner elasticiteten i dina strumpor och underkläder. För att hålla dina sockor, trosor och kalsonger så fina så länge som möjligt bör du därför tvätta dem utan.

4.

Torktumla ej

Likt sköljmedel förstör även torktumling elasticiteten i dina sockor och underkläder. Värmen förstör de stretchiga egenskaperna och får dina strumpor och underkläder att tappa sin passform.

5.

Välj temperatur med omsorg

Tänk på att man sparar både på energi och miljö genom att tvätta i lägre temperaturer om möjligt.

6.

Behöver du tvättpåse

Strumpor och underkläder av finare och känsligare material såsom nylon och silke tvättas helst i tvättpåse för att hållas så fina som möjligt.

ULL OCH SILKE

Ullprodukter bör tvättas i ylleprogram, max 30 grader och halvfylld maskin. Det finns tvättmedel för ull och silke. I vanligt tvättmedel finns ämnen som enzymer som bryter ner fläckar och smuts på ett bra sätt. Men samtidigt som det är bra på att ta bort fläckar så bryter det också ner proteinet i ullen och silket. Ull ska torka snabbt. Vrid aldrig ur ett par våta ullstrumpor. Rulla in dem i en torr handduk istället och rulla försiktigt ihop den. Låt dem därefter plantorka. Häng aldrig upp ett ylleplagg, då finns risken att det töjer sig.

TÅSTRUMPOR

Tvätta med liknande färger. För bästa resultat tvätta med tårna ute. 30 ° C maskin tvättbar. Du kan torktumla på låg värme. Använd inte tygbalsam.