Fri frakt över 399 SEK > 1-3 dagars leveranstid > Leverans rakt ner i brevlåda/postbox i mån av plats*

Sök

Strumpguiden

Trender & Fakta

Fiskbensmönstrade stödstrumpor


4 skäl att använda stödstrumpor.

Vad är egentligen stödstrumpor för något och när ska man använda dem? Här hittar du fyra anledningar till varför du har nytta av dem.


Stödstrumpor gravid

Tips för dig som är gravid.

Väntar du tillskott? Vad kul! Här hittar du lite tips på vad som kan vara bra att tänka på i strumpväg under din graviditet.

Korta stödstrumpor

6 bästa stödstrumporna 2021.

För att underlätta i ditt sökande efter rätt stödstrumpa har vi listat våra favoriter ur olika kategorier för 2021. Vilka stödstrumpor är egentligen de bästa i kategorin billigast och vilka är egentligen de roligaste stödstrumporna? 
grå ull

Materialguide.

Vilka material är dina strumpor tillverkade av och vad är egentligen skillnaden på dem. Här kan du läsa lite närmare om de populäraste materialen och dess egenskaper.
Fakta Guiden

Rolig fakta om strumpor

Hur många strumpor tillverkas det varje år?
Det tillverkas ungefär 4.5 miljarder strumpor varje år i hela världen.
Äter din tvättmaskin upp dina strumpor?
Svaret är faktiskt: Nej det gör den inte, fast ibland känns det nästan så.
Världens dyraste strumpor?
Jo dem kommer från Italiensk märket Harrys of London. De är tillverkade av 100 % av naturmaterialet Cervelt. Ett av världens dyraste material. 13 000 kr kostar ett par!
Olika strumpor
79% av alla unga män rockar sockorna minst en gång i veckan. Känner du igen dig?

TVÄTTRÅD

Några tips för att ta hand om dina strumpor och kläder på allra bästa sätt.

1

FÖLJ TVÄTTRÅDEN

Detta kan verka självklart, men följ alltid de tvättråd som står på plaggets förpackning. Tvättavisningarna kan skilja sig mellan olika plagg även om de är tillverkade av samma typ av material så läs alltid anvisningarna noga. 

2

ANVÄND RÄTT MÄNGD TVÄTTMEDEL

Dosera tvättmedlet enligt anvisningar på tvättmedelsförpackningen. För mycket tvättmedel kan vara svårt att sköja ur kläderna samtidigt som det inte är bra för varken hud eller natur. 

3

UNDVIK SKÖLJMEDEL

Vi vet att sköljmedel kan verka lockande med dess mjukgörande och väldoftande egenskaper, men faktum är att sköljmedlet bryter ner elasticiteten i dina strumpor och underkläder. För att hålla dina sockor, trosor och kalsonger så fina så länge som möjligt bör du därför tvätta dem utan.

4

TORKTUMLA EJ

Likt sköljmedel förstör även torktumling elasticiteten i dina sockor och underkläder. Värmen förstör de stretchiga egenskaperna och får dina strumpor och underkläder att tappa sin passform.

5

VÄLJ TEMPERATUR MED OMSORG

Tänk på att man sparar både på energi och miljö genom att tvätta i lägre temperaturer om möjligt.

6

BEHÖVER DU TVÄTTPÅSE?

Strumpor och underkläder av finare och känsligare material såsom nylon och silke tvättas helst i tvättpåse för att hållas så fina som möjligt.

TVÄTTRÅD FÖR OLIKA TYPER AV STRUMPOR

Tips och tricks för olika material

ULL OCH SILKE

Ullprodukter bör tvättas i ylleprogram, max 30 grader och halvfylld maskin. Det finns tvättmedel för ull och silke. I vanligt tvättmedel finns ämnen som enzymer som bryter ner fläckar och smuts på ett bra sätt. Men samtidigt som det är bra på att ta bort fläckar så bryter det också ner proteinet i ullen och silket. Ull ska torka snabbt. Vrid aldrig ur ett par våta ullstrumpor. Rulla in dem i en torr handduk istället och rulla försiktigt ihop den. Låt dem därefter plantorka. Häng aldrig upp ett ylleplagg, då finns risken att det töjer sig.  

TÅSTRUMPOR

Tvätta med liknande färger. För bästa resultat tvätta med tårna ute. 30 ° C maskin tvättbar. Du kan torktumla på låg värme. Använd inte tygbalsam.