Sök

Rosanna Johnsson - Jun 01 2022

Korta stödstrumpor - Sommarens bästa strumpor

Korta stödstrumpor

Korta stödstrumpor för lättare besvär i vardagen

Korta stödstrumpor är utformade för att ge en lätt nivå av stöd och kompression.
De används ofta av personer som har lindrig svullnad, diabetes, åderbråck, spindelådror eller som är gravida. De kan också använda dem i förebyggande syfte.

Dessutom kan korta stödstrumpor bidra till att minska trötthet och förbättra cirkulationen.

De är vanligtvis tillverkade av ett material som andas, till exempel bomull eller bambu, och finns i en mängd olika färger och stilar. Även om de ger mindre stöd än knähöga eller lårhöga strumpor är korta stödstrumpor ett bra alternativ för vardagsbruk då det har en kompressionsklass 1.

När du köper stödstrumpor är det viktigt att välja rätt storlek och stil för dina behov. Se dessutom till att rådgöra med din läkare för att säkerställa att stödstrumpor är det bästa valet för dig.

Perfekta stödstrumporna för sommaren

När det är sommar är det en sak som alla tänker på: hur ska man klara värmen. Och för många innebär det att hitta ett sätt att överleva det varma och fuktiga vädret med hjälp av kompressionsstrumpor.

För de av oss som måste bära kompressionsstrumpor varje dag kan sommaren vara en riktig utmaning. Långa varma strumpor är ett bra stöd, men många drabbas av värmeslag när de bär dem på sommaren. Som tur är finns det några saker du kan göra för att hålla dig sval och bekväm i dina kompressionsstrumpor under sommarmånaderna.

Här är våra bästa tips:

 1. Välj rätt material
Det finns några olika material som kompressionsstrumpor vanligtvis tillverkas av, bland annat bambu, bomull, ull och syntetiska fibrer.

När det gäller sommarvädret är bambu ofta det bästa valet eftersom det andas mer än andra material. Det är viktigt att välja rätt typ av kompressionsstrumpor för att se till att du får ut det mesta av dem. Bambu är ett utmärkt material för kompressionsstrumpor eftersom det kan hålla upp till 55 % mer fukt än bomull, vilket innebär att dina fötter håller sig torra och fräscha hela dagen.

2. Satsa på en ljusare färg
Mörka färger absorberar mer värme än ljusa färger, så välj ett par vita eller ljusa kompressionsstrumpor för att hålla fötterna svala.

 3. Använd en kylande spray
Det finns några olika kylsprayer på marknaden som kan hjälpa dig att hålla fötterna svala i kompressionsstrumporna. Spraya bara på dem innan du tar på dig strumporna, så hjälper de dig att hålla dig fräsch hela dagen.

 4. Lägg strumporna i kylskåpet
 Det kanske låter konstigt, men att lägga dina kompressionsstrumpor i kylskåpet i några minuter innan du tar på dem kan hjälpa till att kyla ner dig. Se bara till att inte lägga dem i för länge, annars kan de bli för kalla och obekväma.

 5. Ta av dem när du kan
 Försök om möjligt att ta av dig kompressionsstrumporna när du kan under sommarmånaderna. Detta ger dina fötter en chans att andas och svalna.

Om du följer dessa tips kan du hålla dig sval och bekväm i dina kompressionsstrumpor hela sommaren. Så låt inte värmen få dig nedstämd och njut av det varmare vädret utan bekymmer.

Korta stödstrumpor dam

Vad är korta stödstrumpor

Kompressionsstrumpor finns i olika stilar och längder, beroende på vilket område av kroppen som behöver kompression. Det finns knästrumpor, lårstrumpor och strumpbyxor samt korta stödstrumpor. Varje stil kan ha olika kompressionsnivå.

 Korta stödstrumpor ger mild kompression av typen kompressionsklass 1 och är ett bra komplement till knästrumpor när vädret är varmt. De täcker endast fot och fotled, vilket gör dem idealiska för personer som inte behöver full täckning som en knähög strumpa.

 Bär kompressionsstrumpor som en förebyggande åtgärd. Många börjar bära kompressionsstrumpor först när de börjar få symtom, till exempel svullnad eller smärta. Det är dock bäst att börja bära dem på morgonen när benen är mindre svullna. På så sätt kan du minska den svullnad och smärta som kommer att uppstå under dagen.

Korta stödstrumpor skötselråd

Korta stödstrumpor, även kallade kompressionsstrumpor, är utformade för att förbättra cirkulationen och minska svullnaden.

Även om de vanligtvis är tillverkade av andningsbara material som bomull eller bambu är det viktigt att tvätta dem regelbundet för att förhindra att bakterier byggs upp. 

Korta stödstrumpor skötselråd

Här är några skötselanvisningar för att handtvätta dina korta stödstrumpor:

  • Fyll ett handfat med ljummet vatten och tillsätt ett milt tvättmedel.
  • Tvätta strumporna försiktigt i vattnet
  • Skölj strumporna noggrant i ljummet vatten.
  • Pressa ut överflödigt vatten ur strumporna och rulla in dem i en handduk för att avlägsna mer fukt.
  • Häng upp strumporna för att lufttorka. Lägg dem aldrig i torktumlaren eftersom det kan skada tyget.

Det går även att köra dem i tvättmaskinen, men tänk på att inte torktumla dem utan låt dem lufttorkas och följ intruktionerna på etiketten.

Genom att följa dessa skötselanvisningar kan du hålla dina korta stödstrumpor i gott skick och förhindra att bakterier bildas.

Relaterade artiklar