Sök

Rosanna Johnsson - 2022-05-04

8 steg för att dina fötter ska må bra:
Stödstrumpor utan fot

Stödstrumpor utan fot

Stödstrumpor utan fot

Känns dina fötter trötta och ömma i slutet av dagen? Om så är fallet kan stödstrumpor utan fot vara en alternativ lösning. Alldeles för många människor bär skor som är för tajta eller inte har rätt stöd för fotvalvet, vilket kan orsaka problem med våra fötter med tiden. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 8 steg för att dina fötter ska må bra hela dagen och hur stödstrumpor utan fot kan hjälpa dig en bra bit på vägen att lindra smärta och trötthet i fötterna.

Varför ska man använda stödstrumpor utan fot?

Det finns många anledningar till att man väljer att bära stödstrumpor utan fot. Det är exempelvis väldigt populärt att använda dem vid träning eftersom de låter dig behålla hela fotens flexibilitet och balans. Yoga och pilates är därför två av många aktiviteter där stödstrumpor utan fot använda flitigt.

Andra personer kanske väljer att bära dem för att förebygga förhårdnader eller blåsor. Dessutom kan stödstrumpor utan fot hjälpa till att lindra smärta och svullnad i vader och vrister genom att bidra till en förbättrad cirkulation.

De är också ett bra alternativ till vanliga stödstrumpor exempelvis på sommaren när du ska bära skor som visar fötterna som exempelvis ballerinaskor eller andra lågt skurna skor. Oavsett om du behöver dem av medicinska eller estetiska skäl kan stödstrumpor utan fot vara ett bra komplement till din garderob.

Hur väljer man storlek för stödstrumpor utan fot?

Foten är inte viktig för storleken utan du väljer istället endast storlek efter ditt ankel- och vadmått. För att få fram detta mäter du kring ankelns smalaste del samt kring vadens största del. Jämför sedan dina mått med måttabellen för den produkt som du är intresserad av. Känner du dig osäker på vilken storlek som passar dig bäst är det bra att fråga en expert inom området. Kontakta oss gärna i vårt kontaktformulär så hjälper vi dig gärna att hitta den perfekta passformen efter just dina behov.

Här nedan kan du läsa mer om vår populäraste stödstrumpa utan fot. Tillhörande måttabell finns på produktsidan samt på bild 3 här nedan.

svarta stödstrumpor från supcare utan fot - träning
svarta stödstrumpor för träning utan fot
måttabell för stödstrumpor träning från supcare
svarta stödstrumpor från supcare utan fot - träning
svarta stödstrumpor för träning utan fot
måttabell för stödstrumpor träning från supcare

Stödstrumpa Utan Fot Träning

147 kr

Snygga stödstrumpor utan fot som passar lika bra att använda till vardags som när du tränar. De har en graderad kompression mellan 15-21 mmHg och finns i tre olika storlekar för både kvinnor och män. För extra bekvämlighet är de tillverkade i 90% softair som är ett relativt nytt framtaget material. Softair är en väldigt mjuk och elastisk fiber som andas för så hög komfort som möjligt. Materialet är också temperaturreglerande.

Till produktsidan>

Använd strumpor med rätt passform

När det gäller att välja rätt strumpor för dina fötter är det viktigt att tänka på både komfort och passform. Strumpor som sitter för tajt eller för löst kan orsaka en rad olika problem, bland annat skav, blåsor och till och med fotvärk. Helst ska strumporna vara tillverkade av ett material som andas och som anpassar sig till dina fötter utan att begränsa din rörelseförmåga. Dessutom ska de ge tillräckligt stöd utan att hindra cirkulationen till tårna.

För att säkerställa en bra passform bör du mäta dina fötter regelbundet och prova flera olika märken och stilar tills du hittar det perfekta paret för dig. Med rätt strumpor på fötterna kan du uppleva komfort hela dagen och förhindra att vanliga problem såsom liktornar utvecklas med tiden. Upplever du att du har svårt att hitta en stödstrumpa som inte sitter för hårt kring foten och ofta har problem med skav och värk så kan stödstrumpor utan fot vara ett utmärkt alternativ.

Naturliga fibrer eller syntetmaterial

Att välja strumpor gjorda av naturfibrer som bomull eller ull är ett utmärkt sätt att stödja din allmänna hälsa. Naturliga tyger andas och bidrar till att hålla fötterna torra och bekväma, vilket kan förhindra att sjukdomar som fotsvamp eller andra vanliga fotinfektioner utvecklas. Dessutom transporterar naturfibrer fukt bort från huden effektivare än många syntetiska tyger, vilket ger dig ett bättre grepp och hjälper dig att förhindra fall på hala ytor.

På senare år har det dock kommit ut många syntetiska tyger som, framförallt inom träning, med många fördelaktiga egenskaper. Även dessa material är andningsbara samt mycket flexibla och slitstarka. Några exempel på dessa material är softair och coolmax.

Stödstrumpor utan fot träning

Sträck ut dina fötter och vrister regelbundet

När det gäller att bibehålla friska fötter och fotleder är det viktigt att vi tar oss tid att sträcka dem regelbundet. Detta är särskilt viktigt i våra moderna liv, då så många av oss har en stillasittande livsstil och tillbringar större delen av dagen på fötterna. Som tur är finns det ett antal enkla stretchövningar som kan göras snabbt och enkelt för att hålla våra fötter och vrister smidiga och rörliga.

Ett bra sätt att mjuka upp fötterna är till exempel att stödja dem på en bordsskiva medan du masserar fotvalven eller försiktigt böjer tårna mot något mjukt, till exempel ett yogablock. Dessutom kan du också använda specialdesignade stödstrumpor utan fötter som hjälper till att rikta in sig på viktiga områden kring anklar och vader för att hålla fötter och ben pigga och flexibla. Genom att införliva dessa enkla tekniker i din dagliga rutin kan du hjälpa till att hålla både dina fötter och fotleder smidiga, starka och redo för vad livet än utsätter dem för.

Vila fötterna efter en lång arbetsdag

I slutet av en lång dag finns det inget bättre än att ta av sig skorna och strumporna och ge fötterna en paus. Men för många människor kan denna enkla handling vara fylld av smärta och obehag. Det beror på att det tryck som skor och strumpor ger med tiden kan leda till att foten förlorar sin naturliga form. Detta kan leda till problem som exempelvis hallux valgus och hammartår.

Stödstrumpor utan fot kan hjälpa dig att förebygga detta. Dessa strumpor ger samma stöd som vanliga stödstrumpor, men utan att begränsa foten. Detta gör att foten kan behålla sin naturliga form, vilket förhindrar smärta och obehag. Så om du letar efter ett sätt att lindra dina fötter efter en lång dag, prova stödstrumpor utan fot. Du kommer inte att ångra dig!

Blötlägg fötterna i Epsom-salt en gång i veckan

Många människor inser inte hur viktigt det är att ta hand om sina fötter. Om man tänker på hur mycket vi utsätter våra fötter för dagligen är det märkligt att vi inte ger dem mer uppmärksamhet och kärlek. Ett enkelt sätt att göra detta på är att blötlägga fötterna i Epsom-salt en gång i veckan.

Magnesiumsulfatet i Epsomsalt kan hjälpa till att minska svullnad och inflammation, och det kan också lugna trötta muskler. Dessutom kan vattnets värme bidra till att förbättra cirkulationen och främja läkning. Så nästa gång dina fötter känner sig trötta, varför inte bjuda dem på ett avkopplande Epsom-saltbad? 

Stödstrumpor utan fot träning dam

Stödstrumpor utan fot för träning

När du tränar ökar blodflödet och musklerna behöver mer syre. Det är därför det är viktigt att bära rätt skor och strumpor under träning för att se till att musklerna får det syre de behöver. Stödstrumpor utan fot för träning kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och förebygga kramp. De är också bra för återhämtning, eftersom de hjälper till att minska svullnad och främja läkning. Att bära stödstrumpor under träning kan hjälpa dig att prestera på bästa sätt och minska risken för skador.

Slutsats:

När det gäller att ta hand om våra fötter är det viktigt att träna dem regelbundet, vila dem efter en lång dag, blötlägga dem i Epsom-salt en gång i veckan och bära stödstrumpor utan fötter vid träning. Dessa enkla åtgärder kan bidra till att hålla våra fötter friska och smärtfria.